Compleet verzorgde schrijfvakantie 

Heb je altijd al een boek willen schrijven, maar vind je er de ruimte niet voor?

Tijdens een schrijfvakantie op een inspirerende plek, ver weg van verkeer en andere stoorzenders, ervaar je alle tijd en ruimte om te schrijven.

Locatie

Ik heb de afgelopen jaren schrijfvakanties georganiseerd in Italie en in Frankrijk, onder andere in een groot landhuis en op een heus kasteel. Ook bood ik een schrijfvakantie aan op een historisch schip op de Waddenzee, waarbij we elke dag op een ander Waddeneiland aanmeerden.

Voor mijn schrijfweken zoek ik steeds een bijzondere locatie in de natuur, met veel ruimte en een eigen kamer voor elke deelnemer. Een omgeving waarin je creativiteit bloeit en je inspiratie groeit. Voor 2023 ben ik bezig met een nieuwe, bijzondere locatie. 

Voor foto's van eerdere schrijfvakanties, zie de pagina 'Fotoalbum' op deze site.

De schrijfcursus

Of je nu een roman, een thriller of je levensverhaal wil schrijven, als je er echt werk van wil maken is een schrijfvakantie de manier om serieus aan de slag te gaan en bewust te investeren in ‘eigen tijd’. In de ochtend neem je deel aan toegankelijke workshops en de rest van de dag heb je een zee van tijd om te schrijven. Ik deel mijn ervaring en skills met je en help je om eventuele drempels en belemmeringen weg te nemen. En het fijne is, als deelnemers en gelijkgestemden inspireer en stimuleer je elkaar ook. 

De schrijfworkshops zijn van 10.00-13.00 uur. Na de lunch kies je een plekje in de tuin of in een van de sfeervolle vertrekken. Of zit je liever in je eigen kamer? Alles mag. Je wordt helemaal verzorgd zodat jij alle tijd hebt om je over te geven aan het schrijfproces. Natuurlijk kun je ook inspiratie opdoen tijdens een wandeling of tijdens een bezoek aan een stadje in de omgeving.

Schrijfretraite

Voor de schrijvers die al wat verder zijn en behoefte hebben aan (meer) schrijftijd en persoonlijke begeleiding is er de schrijfretraite. Hiervoor stuur je vooraf een deel van je werk en jouw specifieke vragen op. Bij aanvang van de schrijfretraite vindt een introductiebijeenkomst plaats met de andere deelnemers van de retraite, zodat je elkaar daarna kunt opzoeken om te klankborden. Tijdens de week geef ik je persoonlijke begeleiding via een 1-op-1 gesprek, waarna je gericht verder kunt schrijven.

Op en top verzorgd

De gastvrouw c.q. gastheer verwent je iedere dag op en top met vers bereide maaltijden.
Je geniet van een gezond ontbijt, waarna we met elkaar aan de slag gaan.
Voor de lunch staan afwisselende gerechten op het menu, zoals een salade, een verse soep of een broodvariatie. Tussendoor is er heerlijk vers fruit.

Na een middag schrijven, wandelen en klankborden schuif je aan aan de tafel voor een gezamenlijke maaltijd: iedere dag een andere culinaire verrassing. Als je vegetarisch/veganistisch bent of andere dieetwensen hebt kun je dat aangeven bij de resevering. Wij zullen hier uiteraard rekening mee houden.

Subsidieregeling schrijfweek

Wist je dat je een aantrekkelijke subsidie kunt aanvragen waarmee je een substantieel deel van de kosten van je schrijfvakantie kunt dekken? Dat kan als je werknemer of ondernemer bent in de creatieve, culturele of mediasector. Zelfs als je bijvoorbeeld in een boekwinkel werkt, kom je in aanmerking. Klik hier om te checken of jouw sector hieronder valt.

Data schrijfweek 2023: deze worden op korte termijn bekendgemaakt. 
Waar: volgt zo spoedig mogelijk.
Aantal deelnemers cursus: minimaal 6, maximaal 10 deelnemers
Prijs, zowel voor de schrijfcursus als de retraite: 1175 euro per persoon, inclusief 6 schrijfworkshops/schrijfcoaching, 7 nachten verblijf en volpension (3 culinaire maaltijden per dag en koffie, thee, frinsdrank en wijn), exclusief (vlieg)reis. Toeslag eenpersoonskamer: 150 euro. Niet schrijvende partners zijn welkom voor 695 euro, mits op dezelfde kamer. Deze prijs is exclusief schrijfworkshops.

Compleet verzorgd betekent:

Schrijftijd

Elke ochtend een inspirerende schrijfworkshop. Onderwerpen zijn onder andere:

-          Starten met schrijven / hoe vind je tijd om te schrijven?
-          Structuur / plot / perspectief
-          Overtuigende personages
-          Stijl
-          Hoe vind je een uitgever / hoe zet je je boek in de markt?
-          Levensverhalen schrijven

Volpension

-          7 overnachtingen
-          Dagelijks ontbijt, lunch en diner
-          Onbeperkt koffie, thee en water tussendoor
-          Wijn en fris tijdens het diner


Voor aanmelden en/of meer informatie, mail naar info@marlenvisser.nl 

 

Deze schrijfvakantie staat ook op www.schrijvenonline.org, de inspiratiebron voor beginnende schrijvers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina