Moordwijven-verhaal in weekblad Margriet

Ons spannende estafetteverhaal Bloody Mary (17 pagina's lang) staat in de Margriet van 8 juli 2021. Geschreven door ons collectief van vijf Moordwijven.

Noodlot genomineerd voor Hebban Thrillerprijs 2021

Noodlot heeft de longlist behaald voor de Hebban verkiezing van de beste Nederlandstalige thriller van 2021.

Noodlot een na beste Vrouwenthriller 2020

Noodlot is verkozen tot de een na beste Nederlandstalige Vrouwentriller van 2020.

Interview in Telegraaf

Datum: 3 augustus 2020

Cover Noodlot bekend!

De cover van Noodlot is bekend! Mijn nieuwste thriller verschijnt op 10 juni 2020 bij uitgeverij Prometheus. 

Nieuw: schrijfvakantie in Frankrijk

Compleet verzorgde schrijfweek in Frankrijk (1-8 mei 2021 en 16-23 oktober 2021)

Heb je altijd al een boek willen schrijven, maar vind je er niet de ruimte voor?

Op het rustige Franse platteland, ver weg van verkeer en andere stoorzenders, vind je een plek waar je alle tijd en ruimte ervaart om te schrijven. In een schitterende omgeving, op een uur rijden van de luchthaven van Bergerac, staat Chateau d'Aix. 

Het kasteel is gelegen in een van de mooiste streken van Frankrijk, de Lot, ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Het beschikt over verschillende verblijfruimtes, waaronder een huisbioscoop, een sfeervolle algemene huiskamer (salon) met een gezellige openhaard, een bibliotheek, 12 ruime kamers, (1, 2 of 3-persoons) met een prive of gedeelde badkamer. Het chateau ligt in een fraai aangelegd park waar ook het grote zwembad te vinden is. Maar de fijnste plek is toch wel het bordes met een fantastisch uitzicht over de vallei met zonnebloemvelden, de wijngaarden en het dorp. 

Voor meer info: zie de pagina 'Schrijfvakanties' op deze site.

Lancering verhalenbundel Horizon Taal

Tijdens de Terugkomdag schrijfweken, die onlangs in Leiden plaatsvond, werd de verhalenbundel Horizon Taal gelanceerd, met daarin 27 verhalen van voormalige deelnemers van de schrijfweken.

Terugkomdag schrijfweken

Terugkomdag schrijfweken: zo'n 30 voormalige deelnemers troffen elkaar onlangs in het sfeervolle pand van De Leidse Lente. Het werd een dag van weerzien, nieuwe ontmoetingen en vooral een dag van ongegeneerd praten over schrijven.

Latte Macchiato op 1!

De dag dat je Saskia en Astrid voorbijstreeft in een ranking...

Lancering Latte Macchiato

Op 2 juli 2018 werd de Storytel Original Latte Macchiato, geschreven door Marlen, gelanceerd: een luisterserie bestaande uit 10 afleveringen.

Boekencontract bij Prometheus

Marlen heeft een contract voor twee thrillers getekend bij uitgeverij Prometheus. Ze zette haar handtekening in aanwezigheid van directeur-uitgever Mai Spijkers. Andere Nederlandse thrillerauteurs binnen de literaire uitgeverij zijn Simone van der Vlugt en Esther Verhoef. Marlens eerste boek voor Prometheus verschijnt begin 2020.

 

 

 

Luisterserie voor Storytel

Momenteel schrijft Marlen een exclusieve luisterserie voor Storytel (het 'Netflix voor luisterboeken'). Een luisterserie is een compleet boek, opgedeeld in 10 afleveringen. Eén aflevering staat gelijk aan 1 uur luisteren.

Een aantal Nederlandse auteurs is gevraagd om deze zogenaamde Storytel Orginals te schrijven. Marlen is een van die auteurs.  

Nieuw: (lang) schrijfweekend op een authentiek zeilschip

Compleet verzorgd schrijfweekend (vr t/m ma) op een authentiek zeilschip op de Waddenzee. Maximaal 10 cursusplaatsen beschikbaar, partners kunnen met korting mee.

Voor meer info: zie pagina 'Schrijfvakanties' op deze site.

Boekpresentatie Meesterdeal

De boekpresentatie van Meesterdeal vond plaats bij boekhandel De Kler in Leiderdorp.

Het eerste exemplaar van Meesterdeal werd uitgereikt aan auteur en columnist David Endt (voormalig teammanager en vertrouwenspersoon bij Ajax 1).

Stem! als luisterboek verkrijgbaar

Vanaf nu is Stem! (ondertitel: als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt) ook verkrijgbaar als luisterboek. Via je abonnement op Storytel of los verkrijgbaar via Luisterrijk. Stem! werd in juni 2016 genomineerd voor de Schaduwprijs, de prijs voor de beste spannende debuutroman van het jaar.

Cover Meesterdeal

In Meesterdeal lopen de spanningen in het gezin van Lierop hoog op als Bo bij toeval ontdekt dat haar zestienjarige dochter een verhouding heeft met haar docent (42). Als in dezelfde tijd een geheim wordt onthuld waarover Bo en haar man Adam jarenlang hebben gezwegen, dreigt hun dochter Eva nog verder van hen af te drijven. De spanningen op Adams werk maken de sfeer er niet beter op. Buiten Adam om probeert Bo de crisis op te lossen, maar net als ze de confrontatie met Eva's docent wil aangaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweeg brengt. Wie kan Bo nog vertrouwen? Haar dochter, die het liegen tot tweede natuur heeft verheven? Haar man, die steeds meer van haar vervreemdt? En wat is de rol van Yannick, het ongrijpbare vriendje van Eva?

Meesterdeal verschijnt in de december 2016. 

Stem! genomineerd voor Schaduwprijs 2016

Stem! is een van de drie genomineerde boeken voor de Schaduwprijs 2016, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. Tijdens de Avond van het Spannende Boek, op 2 juni, wordt de uitslag door de vakjury bekendgemaakt. De andere twee genomineerde boeken zijn Lieve edelachtbare van Max van Olden (Ambo|Anthos) en De kamers van Lucas de Waard (De Geus). De Schaduwprijs is een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) en wordt dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. 

 

Nieuw: Compleet verzorgde schrijfweek in Italie

Heb je altijd al een boek willen schrijven, maar vind je er niet de ruimte voor?

Op het rustige authentieke Italiaanse platteland, ver weg van verkeer, telefoon en andere stoorzenders vind je een plek waar je alle tijd, rust en ruimte ervaart om te schrijven. 

Of je nu een roman, een thriller of je levensverhaal wilt schrijven, als je er echt werk van wilt maken is deze schrijfvakantie de manier om serieus met je schrijfproces aan de slag te gaan en bewust te investeren in ‘eigen tijd’. Met in de ochtend toegankelijke workshops en de rest van de dag een zee van tijd om te schrijven. Een week waarin je leert van een ervaren docent en elkaar als deelnemers inspireert en stimuleert. Een week die helemaal in het teken staat van jouw verhaal.

Voor meer informatie zie onder 'Schrijfvakantie' op deze site.

Stem! beste nieuwkomer in 2015

Beste Nederlandse nieuwkomer in 2015 in Thrillerland. Dat is wat thrillercommunity Thrillerlovers over Stem! zegt:

'Ook schreven onze Nederlandse en Vlaamse auteurs weer de prachtigste en spannendste boeken. De 2 die mij hierin het meest opvielen, was aan de ene kant de Nederlandse Marlen Visser, die met Stem! een niet alledaagse thriller afleverde en de populaire talentenjachten eens van een andere kant belicht. Wat mij betreft krijgt Marlen de prijs voor beste NL nieuwkomer in 2015 in thrillerland. Een ander die ook een prijs verdient is de Vlaamse Anne-Lauren Van Neer. Zij krijgt van mij de originaliteitsprijs, met haar Justine, schreef zij een ontzettend origineel verhaal dat je met een grote glimlach en ontzettend veel plezier zult lezen.'

Anne-Jan de Jong - Thrillerlovers

Tweede druk voor Stem!

21 oktober 2015

Feestelijk momentje: de tweede druk van Stem! is verschenen! 

Vanaf nu mag ik mezelf officieel een Moordwijf noemen

THRILLERSCHRIJFSTERS BUNDELEN KRACHTEN MET ‘MOORDWIJVEN’

Een aantal Nederlandse thrillerschrijfsters is – in navolging van ‘Killer Women’ in Engeland – een schrijverscollectief gestart onder de naam ‘Moordwijven’ (subtitel: ‘Partners in Crime’). Hoewel verschillende thrillerauteurs interesse hebben getoond, wordt het startsein gegeven door dit viertal: Anita Larkens (o.a. De Betrokkenen), Marlen Visser (Stem!), Isa Maron (o.a. De Noordzeemoorden), Liesbeth van Kempen (Gevaarlijk Spel). De verwachting is dat meer schrijfsters zich bij  het collectief zullen aansluiten. De ‘Moordwijven’ zullen hun krachten bundelen om:

- zich met hun werk te onderscheiden in de overvloed  aan thrillers op de boekenmarkt, o.a. door middel van gezamenlijke presentaties, signeersessies, workshops.

- met elkaar van gedachten te wisselen / elkaar feedback te geven.

- elkaar te versterken door actieve promotie van de groepsleden (bijv. op social media ).

Met een gedeelde inzet hopen de ‘Moordwijven’ een herkenbaar gezicht te vormen richting  lezers en pers en collectief en individueel meer rendement (naamsbekendheid, publiek) te behalen.

De oprichtingsvergadering van ‘Moordwijven’ heeft inmiddels plaatsgevonden.  De aftrap is gegeven op 2 september, net voor de opening van het nieuwe boekenseizoen.

‘Moordwijven’ heeft een eigen Twitteraccount: @moordwijven en een eigen Facebookpagina: Moordwijven.

Handafdruk vereeuwigd op Writers Walk of Fame, Rokin in Amsterdam

Op 10 juli 2015 werd de Writers Walk of Fame op het Rokin in Amsterdam onthuld. De handafdrukken van zo´n 200 auteurs zijn vereeuwigd in stoeptegels voor het pand van Boekhandel Scheltema. We liggen daar de komende jaren gezellig met elkaar in zon, regen en wind. Hoeveel schoenzolen en naaldhakken zullen ons betreden, en vooral van wie? 

 

Stem! in de Thriller Top 10 van Vrouw (Telegraaf)

De redactie van Vrouw (Telegraaf) tipte Stem! als een van de 10 thrillers die je deze zomer moet meenemen naar het strand of het terras.

Over de rode loper met 192 auteurs - verhuizing Scheltema

Bijzondere dag: de verhuizing van Boekhandel Scheltema naar het Rokin in Amsterdam op 21 mei 2015. Eerst onze handafdruk in het gips, die in stoeptegels worden vereeuwigd. Daarna met 192 andere auteurs over de rode loper door Amsterdam, ieder met een eigen stapeltje boeken. Aansluitend een feestelijke borrel.

In de link hieronder mijn uitgebreide verslag, dat ik op verzoek van Thrillerlezers.blogspot maakte:

http://thrillerlezers.blogspot.nl/2015/05/verhuizing-scheltema-weergaloos-feest.html

Boekpresentatie Stem!

Op vrijdagavond 10 april vond in Leiderdorp de lancering plaats van mijn debuut-thriller Stem!. Het eerste exemplaar was voor verfilmd thrillerauteur Judith Visser.

 

Presentatie voor 400 beginnende schrijvers met als thema 'Is debuteren in deze tijd nog wel mogelijk?' Evenement Schrijf!2015

Presentatie voor 400 beginnende schrijvers met als thema 'Is debuteren in deze tijd nog wel mogelijk?' Evenement Schrijf!2015

Het is nooit te laat om covermodel te worden

Coverfoto en interview in het magazine Management Kinderopvang. Over mijn werk als manager bedrijfvoering bij een kinderopvangorganisatie, in combinatie met mijn leven als schrijfster (oktober 2014)

Deel deze pagina