Compleet verzorgde schrijfcursus (week) of schrijfretraite in Frankrijk (met corona-escape clausule).

Heb je altijd al een boek willen schrijven, maar vind je er de ruimte niet voor?

Op een idyllisch kasteel, Chateau d’Aix, in Zuid-Frankrijk, ver weg van verkeer en andere stoorzenders, ervaar je alle tijd en ruimte om te schrijven.

Locatie

Het kasteel is gelegen in een van de mooiste streken van Frankrijk, de Lot, ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. Het beschikt over verschillende verblijfruimtes, waaronder een huisbioscoop, een sfeervolle algemene huiskamer (salon) met een gezellige openhaard, een bibliotheek, 12 ruime kamers (1-, 2- of 3-persoons) met een privé of gedeelde badkamer.

Het chateau ligt in een fraai aangelegd park waar ook het grote zwembad te vinden is. Naast het chateau ligt een binnenplaats (de cour) met daaraan diverse bijgebouwen zoals een grote schuur, die ook voor diverse activiteiten gebruikt kan worden. Maar de fijnste plek is toch wel het bordes met een geweldig uitzicht over de vallei met zonnebloemvelden, de wijngaarden en het dorp.

Kortom, een plek die zo ruim qua opzet is, dat we de corona-adviezen te allen tijde kunnen waarborgen. Mocht je nog meer inspiratie op willen doen, dan kan dat ook door de een van de idyllische dorpjes in de buurt te bezoeken, zoals: Cahors, Montcuq en Tournon-d’Aigenais.

Voor foto's, zie de pagina 'Fotoalbum' op deze site.

Schrijfcursus

Of je nu een roman, een thriller of je levensverhaal wil schrijven, als je er echt werk van wil maken is deze schrijfvakantie de manier om serieus aan de slag te gaan en bewust te investeren in ‘eigen tijd’. Met in de ochtend toegankelijke workshops door schrijfcoach/auteur Marlen Visser en de rest van de dag een zee van tijd om te schrijven. Een week waarin je leert van een ervaren docent en elkaar als deelnemers inspireert en stimuleert. 

De schrijfworkshops zijn van 10.00-13.00 uur. Na de lunch kies je een plekje in de tuin of in een van de historische vertrekken. Of zit je liever in je eigen kamer? Alles mag. Je wordt helemaal verzorgd zodat jij alle tijd hebt om je over te geven aan het schrijfproces. Natuurlijk kun je ook inspiratie opdoen tijdens een wandeling of tijdens een bezoek aan een historisch stadje in de omgeving.

Schrijfretraite

Voor de schrijvers die al wat verder zijn en behoefte hebben aan (meer) schrijftijd en persoonlijke begeleiding is er de schrijfretraite. Hiervoor stuur je vooraf een deel van je werk en jouw specifieke vragen op. Tijdens de schrijfretraite vindt op zondagmiddag een introductiebijeenkomst plaats met de andere deelnemers van de retraite. Tijdens de week krijg je persoonlijke begeleiding via een 1-op-1 gesprek, waarna je gericht verder kan schrijven.

Op en top verzorgd

Miranda, onze gastvrouw, verwent je iedere dag op en top met vers bereide maaltijden.
Het zwembad is (van mei t/m september) 's ochtends al open voor een frisse duik, voor wie dat wil. Daarna geniet je van een gezond ontbijt, waarna we met elkaar aan de slag gaan.
Voor de lunch staan afwisselende gerechten op het menu, zoals een salade, een verse soep of een broodvariatie. Tussendoor is er heerlijk vers fruit.

Na een middag schrijven, wandelen en klankborden schuif je aan aan de tafel op het terras voor een gezamenlijke maaltijd: iedere dag een andere culinaire verrassing, bereid met streekproducten. Als je vegetarisch/veganistisch bent of andere dieetwensen hebt kun je dat aangeven bij de resevering. Wij zullen hier uiteraard rekening mee houden.

Subsidieregeling schrijfweek

Wist je dat je een aantrekkelijke subsidie kunt aanvragen waarmee je een substantieel deel van de kosten van onze schrijfvakantie kunt dekken? Dat kan als je werknemer of ondernemer bent in de creatieve, culturele of mediasector. Zelfs als je bijvoorbeeld in een boekwinkel werkt, kom je in aanmerking. Klik hier om te checken of jouw sector hieronder valt.

 
Data schrijfweek: 7-14 oktober 2022. 
Waar: Frankrijk, Saux, Lot (regio Occitanie)
Aantal deelnemers cursus: minimaal 6, maximaal 10 deelnemers
Prijs, zowel voor de schrijfcursus als de retraite: 1175 euro per persoon, inclusief 6 schrijfworkshops/schrijfcoaching, 7 nachten verblijf en volpension (3 culinaire maaltijden per dag en koffie, thee, frinsdrank en wijn), exclusief (vlieg)reis. Indien gewenst halen en brengen wij je van en naar de luchthaven in Bergerac voor 42,50 euro (retour). Toeslag eenpersoonskamer: 150 euro. Niet schrijvende partners zijn welkom voor 695 euro. Deze prijs is exclusief schrijfworkshops.

Wanneer reizen naar Frankrijk door corona van (Nederlandse of Franse) overheidswege niet is toegestaan, kun je de schrijfweek kosteloos annuleren.

Bereikbaarheid: Chateaux d’Aix ligt op 1050 km rijden vanaf Utrecht. De dichtstbijzijnde luchthaven is Bergerac (op 78 km oftewel ca. 1 uur en 15 minuten rijden). Met Transavia kun je voordelig vliegen vanaf Rotterdam airport. Vooraf brengen we deelnemers die samen willen reizen met elkaar in contact. Ook kunnen we je adviseren inzake autohuur. Voor een kleine meerprijs brengen en halen we je van en naar de luchthaven. 

Compleet verzorgd betekent:

Schrijftijd

Elke ochtend een inspirerende schrijfworkshop* door auteur/schrijfcoach Marlen Visser (o.a. bekend van de thriller Noodlot).

* Onderwerpen schrijfworkshops zijn onder andere:
-          Starten met schrijven / hoe vind je tijd om te schrijven?
-          Structuur / plot / perspectief
-          Overtuigende personages
-          Stijl
-          Hoe vind je een uitgever / hoe zet je je boek in de markt?
-          Levensverhalen schrijven

Volpension

-          7 overnachtingen
-          Dagelijks ontbijt, lunch en diner
-          Onbeperkt koffie, thee en water tussendoor
-          Wijn en fris tijdens het diner

Terugkomdag

Elk jaar organiseert Marlen een 'Terugkomdag', waarvoor alle voormalige deelnemers van de schrijfvakanties worden uitgenodigd. Het programma is zo samengesteld dat cursisten van verschillende schrijfweken elkaar treffen en van en met leren. Zo ontstaan mooie kruisbestuivingen en nieuwe contacten.

Voor aanmelden en/of meer informatie, mail naar info@marlenvisser.nl of info@bluedragonfly.nl of neem een kijkje op www.bluedragonfly.nl

 

Deze schrijfvakantie staat ook op www.schrijvenonline.org, de inspiratiebron voor beginnende schrijvers.